woensdag 23 februari 2011

'chocoladesalami'

Weinig werk (20 min.), wel 2 uur wachten voordat je er van kunt eten!
Recept is genoeg voor 1 rol van 1500 gram.


400 gr. blanke hazelnoten
3 eierdooiers
500 gram poedersuiker (gezeefd)
50 ml cognac of vieux
300 gram boter (op kamertemperatuur)
200 gram biscuit (bijv. mariakoekjes; grof verkruimeld)
200 gram cacaopoeder (gezeefd)

Rooster de hazelnoten in een drage koekenpan tot ze kleuren en laat ze afkoelen. Klop in een kom de eierdooiers met de poedersuiker en cognac wit en romig. Verwarm au-bain marie en klop het mengsel tot het net begint te binden. Haal de pan van de warmtebron en klop de boter erdoor.
Meng de hazelnoten met de verkruimelde biscuitjes en het cacaopoeder. Schep dit door het eimengsel. Laat het mengsel in de koelkast iets opstijven en schep het af en toe om.

Verdeel de massa in de vorm van een lange baan over een stuk plasticfolie, wikkel het folie eromheen en rol alles tot een worst met een doorsnede van circa 5 cm. Laat dit minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Snij de chocoladesalami in plakjes van ongeveer 1 cm dikte.

(recept uit TIP)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten