woensdag 24 augustus 2011

broccoli quiche

broccoli quiche met eieren en creme fraiche Voordeel van een vriend met een achtergrond als kok is....dat hij vaak kookt!








recept:

400 gr broccoli
150 gr spekblokjes, of plakjes spek in reepjes gesneden
1 ui
6 plakjes bladerdeeg
2 eieren
200 ml creme fraiche
100 gr geraspte kaas (belegen)
peper en zout
Trostomaatjes
         

Snij de broccoli in kleine roosjes. Je kunt ook een deel van de stelen gebruiken, snijd die dan in kleine stukjes. Kook de broccoli kort voor (ongeveer 5 minuten) in een pan kokend water.

Bak in een koekenpan op hoog vuur de spekblokjes iets uit. Voeg dan de ui toe en bak het geheel net zolang door, tot de spek iets knapperig is en de ui zacht. Lepel het overtollige spekvet uit de pan, of laat het uitlekken in een vergiet boven keukenpapier.Zet apart.

Klop in een kom de twee eieren los met een garde. Meng hier de creme fraiche doorheen. Voeg vervolgens flink wat peper (wees royaal, want de saus bepaalt wat dat betreft de smaak van de quiche), en een klein beetje zout toe en de helft van de geraspte kaas. Roer de saus nog even goed door.

Verwarm de oven voor op 200 graden C en haal het bladerdeeg uit de diepvries.
Leg de ontdooide bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een ronde lap.

Vet een quichevorm in en bekleed de bodem en de rand met de bladerdeeglap.

Doe het ui-spekmengsel onderin de vorm en verdeel hierover de broccoliroosjes. Strooi de resterende kaas over de vulling. Bestrooi het geheel eventueel met nog wat extra peper.

Verdeel de saus over de taart. De trostomaatjes halveren en met de bolle kant in de vulling leggen.   
Zet de taart in de voorverwarmde oven en bak in 35 minuten goudgeel en stevig.

1 opmerking:

  1. Dat ziet er goed uit en ga ik zeker eens maken!!
    Ik zag je naam op het forum van gewoonmarieke en dacht eens te gaan kijken op je blog.
    Ik ga je volgen hoor! Met zulke lekkere dingen die hier voorbij komen!

    BeantwoordenVerwijderen