maandag 5 december 2011

Gevulde koeken # Cees Holtkamp

Tijdje terug had ik het boek De Banketbakker van Cees Holtkamp gekregen. Sinds 1969 zit banketbakkerij Holtkamp aan de Vijzelgracht in Amsterdam. Banketbakkerij Holtkamp is een begrip. De kroketten zijn beroemd en ook het koninklijk huis stuurt een speciale bode naar de Vijzelgracht voor het koekje bij de thee. Naast het bakkersleven van Holtkamp bevat het boek vooral ruim 300 recepten van de banketbakker Van Tarte Tatin tot garnalenkroket en van chipolatapudding tot bananensoezen. Verschillende recepten in het boek worden met filmmateriaal ondersteund op www.foodtube.nl 

Maar wat nu als eerste uitproberen?
De keuze is gevallen op de gevulde koek.
TIP van Cees: wees niet eigenwijs en volg de recepten tot op de letter!
Dus als er staat: Zeeuwse bloem, gebruik dan ook Zeeuwse bloem! (even googlen en bestellen via http://www.de-zuidmolen.nl/Basis.aspx?Tid=2&Sid=143&Hmi=143&Smi=0

1 opmerking:

  1. Leuk, dat boek staat bij mij ook al een tijdje op mijn verlanglijstje :)

    BeantwoordenVerwijderen